Forza Horizon 4 is de meest populaire racegame van Steam op zijn debuut

Forza Horizon 4 bereikte deze week eindelijk zijn weg naar Steam en schoot meteen naar de top van de ranglijst voor een titel in het racegame-genre.

Over de populariteit van het spel is nooit twijfel geweest. Het schoot voorbij tien miljoen spelers in de eerste negen maanden van verkoop en bereikte aan het einde van het eerste jaar 12 miljoen. Ondanks dat het nu bijna 2,5 jaar oud is, is het nog steeds de meest recente titel in de Forza-serie, en het lijkt erop dat dit nog een tijdje het geval zal blijven.

Dat kan echter van invloed zijn geweest op de Steam-verkoop van de game. Pc-spelers konden FH4 al ophalen via de Microsoft Store, en Game Pass betekende dat ze er toegang toe hadden op pc- of Xbox-consoles, al naargelang de stemming. De voortgang van DLC en zelfs opgeslagen games is ook overdraagbaar tussen platforms, terwijl Steam-spelers helemaal opnieuw zouden moeten beginnen, ongeacht eerdere voortgang of aankopen. Aangezien Steam ongeveer 75% van alle downloads van pc-games voor zijn rekening neemt, was het niet bepaald een risicovolle zet voor Microsoft.

Maar nogmaals, FH4 heeft bewezen hoe populair het is, door onmiddellijk de best presterende racegame-titel te worden op basis van het aantal spelers op Steam. Met maar liefst 14.000 gelijktijdige spelers op Steam in de eerste 24 uur overtrof het zijn naaste concurrent, F1 2020, met een verhouding van meer dan 2: 1 op de pieken van beide games.

Momenteel staat het in de top 50 van Steam-titels van welke soort dan ook, en er zijn vandaag meer dan 20.000 spelers geregistreerd. Dat is nog steeds een eind verwijderd van de miljoenen spelers op Steam’s best gerangschikte game, Counter-Strike: Global Offensive, maar desalniettemin een behoorlijk indrukwekkend debuut.

FH4 is nu beschikbaar op Steam, met prijzen vanaf $ 59,99 (£ 54,99 / € 69,99) voor de Standard Edition en oplopend tot $ 99,99 (£ 84,99 / € 99,99) voor de Ultimate Edition.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.