Forza Horizon 5 op Xbox Series X|S en pc: geruchten, releasedatum en alles wat we weten

Forza Horizon 5 is misschien nog niet aangekondigd, maar het is waarschijnlijk onderweg.

Forza Horizon is de open-wereld tegenhanger van de legendarische Xbox Forza-racefranchise. Hoewel het volgende spel in de franchise, Forza Horizon 5, nog niet officieel is aangekondigd, weten we dat het eraan komt en dat het de komende jaren de lat voor arcade-achtige racegames zal bepalen. We verzamelen alles wat we weten over het verwachte vervolg op de enorm populaire Forza Horizon 4 uit 2018 op één plek, zodat je er zeker van kunt zijn dat je voorbereid bent op wat Playground Games en Xbox Game Studios ook gaan koken voor Forza Horizon.

Hier is alles wat u moet weten over Forza Horizon 5 voor Xbox Series X, Xbox Series S en pc.

Wat is Forza Horizon 5?

Forza Horizon 5 wordt de vervolggame op Forza Horizon 4 van Playground Games uit 2018. Net als alle andere Forza Horizon-games wordt Forza Horizon 5 waarschijnlijk een racegame in de open wereld met prachtige beelden, toegankelijke rijmechanismen en een enorme selectie van hoogwaardige gelicentieerde voertuigen van tientallen fabrikanten, allemaal gecentreerd rond het legendarische Forza Horizon-festival. Forza Horizon 5 komt waarschijnlijk naar de Xbox Series X | S, pc en Xbox Game Pass, maar oudere Xbox One-consoles kunnen voor deze release worden weggelaten.

Forza Horizon 5 wordt ook de meer arcade-achtige open-wereld tegenhanger van de langverwachte achtste Forza Motorsport. Er is op dit moment nog niet veel bekend over Forza Horizon 5, maar er is een beetje dat we kunnen opmaken uit geruchten, speculatie en de kracht van precedenten uit eerdere Forza Horizon-games.

Waar is de locatie voor Forza Horizon 5?

Bron: Xbox Game Studios

Een van de grootste vragen die fans hebben, is waar Forza Horizon 5 zich zal bevinden. Zoals u waarschijnlijk al vermoedde, hebben we hier geen concrete informatie over. We hebben echter een overtuigend lek dat ons een idee kan geven en ons zelfs een vroege blik kan laten zien op de kaart die spelers kunnen verkennen. Als het lek klopt, zal Forza Horizon 5 de serie voor het eerst naar Azië brengen en een regio in Japan verkennen.

Bron: alexishondansx9000 via Imgur | Reddit

Deze kaartlekken zijn afkomstig van Reddit nadat de originele berichten van de leaker zogenaamd waren verwijderd op Reddit en Discord. De geldigheid van deze lekken is niet zeker (ze werden naar verluidt genomen tijdens een Microsoft Developer-conferentie begin 2020), dus neem dit absoluut met een flinke korrel zout. Het is echter zeker niet buiten het bereik van de mogelijkheid om te denken dat Forza Horizon 5 naar Japan gaat, wat aanvoelt als een echte locatie voor het Forza Horizon-festival.

Als Forza Horizon 5 zich in Japan afspeelt, zou dit ook het debuut van de serie in Azië markeren. Dit is waar de andere Forza Horizon-games zich bevonden:

  • Forza Horizon: Colorado
  • Forza Horizon 2: Southern Europe
  • Forza Horizon 3: Australia
  • Forza Horizon 4: United Kingdom

Met zijn gevarieerde landschappen en prachtige vergezichten zou Japan prachtig passen bij de Forza Horizon-serie, en Forza-fans vragen hier al lang om. Deze kaart zou ook een behoorlijke stap groter zijn dan de Forza Horizon 4-kaart. Hoewel de kaartlekken op dit moment niet kunnen worden geverifieerd, denk ik dat dit lek waarschijnlijk waar is.

Wat zijn de kenmerken van Forza Horizon 5?

Bron: Xbox Game Studios

Elk item in de Forza Horizon-serie blijft de franchise ontwikkelen met nieuwe functies, verschillende manieren om te spelen en meer. Vooral Forza Horizon 4 heeft gloednieuwe seizoenen toegevoegd die het uiterlijk en de rij-mechanica van de game drastisch hebben veranderd, en spelers volledige controle geven over het Forza Horizon-festival met aanpasbare races, evenementen en meer.

Het is onduidelijk wat er verbeterd gaat worden in Forza Horizon 5. Het is bijna zeker dat we Forza’s innovatieve Drivatar NPC’s zullen zien terugkeren, en spelers mogen verwachten dat ze opnieuw de leiding krijgen over het Forza Horizon-festival. Hopelijk zien we ook een terugkeer van seizoenen en mogelijk nog dynamischer weer, verbeteringen aan aanpasbare races en evenementen en nieuwe content voor online multiplayer.

Een ding dat ik graag zou zien in Forza Horizon 5, is een evolutie naar zijn indrukwekkende voertuigaanpassingssysteem, dat voor verschillende titels niet drastisch is veranderd. Het is een groot deel van Forza (en veel andere racegames) om je auto aan te passen zodat hij er precies zo uitziet als je wilt, dus het zou geweldig zijn om hier enkele verbeteringen te zien.

Omdat Forza Horizon 5 er langer over doet om spelers te bereiken dan eerdere Forza Horizon-games, heeft Playground Games waarschijnlijk een aantal belangrijke veranderingen gepland voor de serie.

Krijgt Xbox Series X|S Forza Horizon 5?

Bron: Xbox Game Studios

De Xbox Series X|S-consoles zijn officieel hier en brengen krachtige gaminghardware, moderne gametechnologieën en innovatieve functies met zich mee. Forza-games zijn altijd visuele showcases geweest voor de platforms waarop ze uitbrengen, en Forza Horizon 5 zal niet anders zijn. Forza Horizon 4 ziet er nog steeds fantastisch uit en is geoptimaliseerd voor Xbox Series X|S, maar Forza Horizon 5 kan de lat nog hoger leggen door te lanceren op Xbox Series X en S.

Er is nog niets bevestigd, maar Forza Horizon 5 ziet er vrijwel gegarandeerd fantastisch uit op Xbox en pc. Om optimaal te profiteren van wat Xbox Series X|S en moderne gaming-pc’s bieden, komt Forza Horizon 5 mogelijk niet naar oudere Xbox One-consoles. Zelfs als het op Xbox One-consoles arriveert, zal Forza Horizon 5 zich waarschijnlijk meteen thuis voelen op Xbox Series X|S als de eerste Forza Horizon-game die op de volgende generatie consoles wordt gelanceerd.

Ik verwacht dat Forza Horizon 5 beschikt over real-time ray tracing-functies, hoge FPS-modi (mogelijk tot 120 FPS!), Snelle laadtijden, 3D-audio, Quick Resume, Smart Delivery en meer. Hopelijk hoeven we niet lang te wachten voordat we Forza Horizon 5 zelf zien en kunnen we duiken in alles wat de volgende racer van Playground Games te bieden heeft.

Wanneer is de releasedatum voor Forza Horizon 5?

Bron: Xbox Game Studios

Dit is waarschijnlijk de grootste vraag onder fans. Helaas weten we de releasedatum van Forza Horizon 5 gewoon niet. Dat gezegd hebbende, kunnen we weloverwogen gissingen maken.

Sinds het debuut van de Forza Horizon-serie in 2012 komt er elke twee jaar een nieuwe Forza Horizon uit, tussen elke deelname aan de nog langer lopende Forza Motorsport-serie. Als dit gold voor Forza Horizon 5, zou het eind 2020 een lanceringstitel zijn geweest voor de Xbox Series X|S-consoles. zoals de opvolger van Forza Motorsport 7 uit 2017 (die op basis van een precedent in 2019 had moeten verschijnen).

De bekende insider Jeff Grubb liet op Twitter subtiel doorschemeren dat hij gelooft dat Forza Horizon 5 op weg is om ergens in 2021 uit te brengen (waarschijnlijk in de herfst van 2021 of de feestdagen). Hopelijk is dit waar, want Forza Horizon 5 zou een uitstekende Xbox-console exclusief zijn voor 2021.

Die datum is echter niet in steen gebeiteld. Ten eerste is de lancering van Forza Motorsport niet gegarandeerd in 2021, en de Forza Horizon-serie is historisch gezien het jaar na de meest recente Forza Motorsport-game gelanceerd. Ten tweede is Forza Motorsport aangekondigd met een verwachte (maar niet bevestigde) releasedatum van 2021-22, terwijl er niets officieel is onthuld over Forza Horizon 5.

Forza Horizon 4 krijgt nog steeds regelmatig ondersteuning met nieuwe updates, functies en auto’s. Meest recentelijk werd de Forza Horizon 4 Series 34-update begin april 2021 aangekondigd. Playground Games vertoont geen tekenen dat de populaire Forza Horizon 4, die nieuwe spelers op Xbox en pc blijft winnen, op de plank ligt.

Ten slotte heeft de aanhoudende wereldwijde pandemie het videogamelandschap van 2021 tot een van constante vertragingen en tegenslagen gemaakt voor videogames, wat betekent dat Forza Horizon 5 mogelijk langer in ontwikkeling is dan voordat de industrie zich moest aanpassen.

Dit alles doet me geloven dat Forza Horizon 5 al een tijdje niet aankomt. Als ik een gok zou wagen, zou ik Forza Horizon 5 tegen het einde van 2022 verwachten, maar het kan nog langer duren. Natuurlijk zouden Playground Games en Xbox Game Studios de verwachtingen kunnen ontwijken en Forza Horizon 5 rond dezelfde tijd of zelfs vóór Forza Motorsport lanceren, en we konden de game ergens dit jaar nog steeds zien.

We zullen gewoon moeten wachten op officiële aankondigingen of bevestigingen om zeker te weten wanneer Forza Horizon 5 wordt uitgebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.