Forza Horizon 5 speelt zich af in Mexico en verschijnt op 9 november

Microsoft heeft Forza Horizon 5 aangekondigd, gameplay getoond en een releasedatum bekendgemaakt. De racegame komt op 9 november uit voor Xbox-consoles en Windows 10 en via Xbox-cloudgaming. Het spel is onderdeel van het Game Pass-abonnement.

Medewerkers van Playgroud Games geven in een video informatie op het spel. Forza Horizon 5 krijgt een nieuwe Expedition-modus, waarin spelers missies moeten uitvoeren. De spelwereld is gebaseerd op Mexico met diverse omgevingen, van woestijnen vol cactussen tot felgroene jungles. Ook heeft de ontwikkelaar muurschilderingen van bestaande Mexicaanse artiesten in het spel opgenomen.

Ten opzichte van Forza Horizon 4 zijn de omgevingen gedetailleerder. De ontwikkelaar heeft daarvoor foto’s van omgevingen en steden gemaakt en die gebruikt in de game. Ook zijn er hdr-opnames van de lucht gemaakt, die in het spel gebruikt worden en voor een realistische weergave moeten zorgen.

In de Forza Vista-modus gebruikt het spel raytracing. Of dat ook tijdens het racen is geactiveerd, is nog niet duidelijk. Playground Games toont onader andere de AMG Project One, waarvan in het spel een speciale Forza Edition zit.

Forza Horizon 5 verschijnt op 9 november en komt naar de Xbox-consoles van de huidige en de vorige generatie. Ook komt de game naar Windows 10. Of het spel ook naar Steam komt, is nog niet bekend. Microsoft bracht Forza Horizon 4 wel uit op het platform van Valve, maar niet direct bij de release.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.