Gebruik je Drone voor Barn Finds

We snappen het, in Forza Horizon 4 rijd je het liefst gewoon in een supersnelle bolide door het platteland van het Verenigd Koninkrijk. Toch zijn de meeste sportauto’s niet geschikt voor off-road rijden. Laat dat nou precies zijn waar je op zoek moet gaan naar de Barn Finds in de game. Barn Finds zijn verlaten schuurtjes waar je verroeste auto’s vindt, die vervolgens weer gerestaureerd worden en toegevoegd aan jouw autoverzameling.

Deze auto’s zijn meestal bijzonder en met hoge stats, of juist unieke voertuigen die je normaal gesproken niet tegenkomt. Je krijgt alleen een rond gebied waar het schuurtje zich overal in kan bevinden. Als je de Drone kiest uit het startmenu kan je zonder zorgen op zoek gaan naar de Barn Finds. De Drone is snel, je ziet veel en er hoeft geen rekening gehouden te worden met obstakels.

Als je dus op zoek ben naar zeldzame nieuwe auto’s in Forza Horizon 4, kan je kan alle tips het beste deze gebruiken. Een andere mogelijkheid is een goede off-roader nemen. Met de Drone gaat het alleen wat makkelijker.

Verhoog je moeilijkheidsgraad voor extra in-game geld

De moeilijkheidsgraad van Forza Horizon 4 staat standaard niet bijster hoog, waardoor de game voor de ervaren racer wat makkelijk kan overkomen. Dit betekent dat je zonder enige moeite een podiumplaats binnen sleept, maar echt veel beter word je er niet van. Daarom kan je de moeilijkheidsgraad verhogen. Niet alleen om jezelf een uitdaging te geven, ook omdat dit er voor zorgt dat je flink wat bonusgeld krijgt.

Daarnaast kan je ook nog dingen uitzetten die niet de kwaliteit van de mederacers beïnvloeden. Denk aan remassistentie, hulp bij het sturen van de auto’s of realistische schade. Omdat dit ook telt als verhoging van de moeilijkheidsgraad, krijg je hier ook meer credits voor aan het einde van een race. De hoeveelheid hangt af van hoe hoog je de moeilijkheidsgraad gezet hebt. Het kan in ieder geval oplopen tot meer dan 50% extra in-game geld.

Je hoeft dus niet eens steeds eerste te worden om hier van te profiteren, al zorgt dit wel voor de hoogste opbrengst. Speel dus met de instellingen en ontwikkel een moeilijkheidsgraad die voor je geschikt is. De game zal er leuker op worden en met deze Forza Horizon 4 tips verdien je er ook nog een extra zakcentje bij!

Upgrade Perks voor de auto’s waarin je rijdt

Er wordt in de game niet veel gesproken over Upgrade Perks, omdat ze een beetje zijn weggemoffeld in de menu’s. Toch zijn ze aanwezig en heel erg belangrijk als je veel met één auto rijdt. Hoe meer je in een bepaalde auto rondrijdt en meedoet aan events, des te meer upgrade punten je voor die auto krijgt. Dit doe je vooral door Skill Chains aan elkaar te rijgen (hier later meer over).

Upgrade Perks geven je kleine upgrades voor je huidige auto. Niet op het gebied van prestaties, maar bijvoorbeeld door je meer punten te geven in Skill Chains of Influence bonussen na het voltooien van races. Vooral wanneer je heel veel met één bepaalde auto rijdt kunnen de punten zich snel opstapelen, dus denk aan onze Forza Horizon 4 tips en vergeet niet ze te investeren in perks!

Gebruik Skill Chains voor extra veel punten

Forza Horizon 4 is een game waarin je voor bijna alles beloond wordt. Van het halen van races tot aan het kopen van auto’s, alles is wel verbonden aan een balkje waar je experience points voor kan verdienen. Zelfs als je rondrijdt door de open wereld kan je, als je het slim aanpakt, lekker veel Influence punten scoren. Dit doe je door middel van Skill Chains: punten die zich opbouwen aan de hand van de manier waarop je rijdt.

Je bouwt een Skill Chain op door acties te doen als driften, near misses met andere auto’s, vernietiging van de omgeving, sprongen en meer. Des te meer van deze acties je aan elkaar rijgt hoe meer punten je opbouwt. Wanneer je dit combineert met de eerder genoemde perks kan je flink wat punten scoren door simpelweg door de wereld te rijden.

De game zal de punten niet meer opbouwen als je te veel van een actie doet. Zo krijg je Skill Chain punten van door vernietigbare muren te knallen, maar je kan dit niet blijven doen. Daarom kan je ze het beste afwisselen om de multiplier zo hoog mogelijk te maken. Als je dit goed doet kan je met onze tips flink wat punten scoren in Forza Horizon 4!

Bespaar op Fast Travels via het menu

Deel van het plezier in Forza Horizon 4 is met een peperdure auto door de wereld rijden, maar soms moet je gewoon snel ergens zijn. Gezien je auto’s alleen maar kunt kopen en upgraden in één van je huizen of het Horizon Festival wil je soms gewoon snel daar zijn. Het grote nadeel is dat Fast Travels via de map geld kosten in de game. Ze zijn pas gratis als je alle Fast Travel borden in de wereld kapot gemaakt hebt, maar het duurt wel even voor je dat bereikt hebt.

Jammer genoeg is er geen manier om gratis te Fast Travelen naar je huizen, maar het kan wel gratis naar het Horizon Festival. Hoe? Simpel, ga via het menu naar het ‘cars’ tabblad en kies daar voor ‘Go To Festival’. Op deze manier Fast Travel je gratis en kan je credits bewaren voor het aanschaffen van nieuwe auto’s.